maanantai 31. joulukuuta 2012

Happy New Year...

"Jua pari lasilist kuaharii.
  Venyttel tualis semmottos et pää  menee taakse ja kattelet maailmaa ylösalasi.
Hiuka hiano näköst!
Ei iloseks tulemine enemppä tarvit!"
                                                Ote KAROLIINA KOSKISEN kirjasta; Kipiä Kaipuust.

Oikein hyvää tulevaa vuotta 2013
ja 
olkoon se sinulle onnea täynnä!

  tiina. 

 

 

torstai 27. joulukuuta 2012

Hetkinen vielä...

...viivytään jouluisissa tunnelmissa ja sitten pakataan tämä joulu pakettiin. Tänään jo meinasin koristeita laittaa laatikoihin, mutta sitten ajattelin.... että jospa antaisi tuon kuusen sekä joulukoristeet kuitenkin olla vuoden loppuun saakka. Kuusi olikin tänä vuonna hauskan mallinen, tuollainen pieni, pullea ja uskomattoman tiheäoksainen. Ja ehdottomasti oikea, en vain osaa kuvitella meillä tekokuusta. Vaan ehkä ei koskaan pidä sanoa sitä kuuluisaa; ei koskaan... ettei täydy tässä...kin asiassa syödä sanojansa. Mutta toistaiseksi en ole innostunut noista tekokuusista... vaikka niitä neulasia saa sitten imuroida vielä juhannuksenakin, kummasti niitä vain ja aina jostakin löytyy. Näin vuoden vaihtumista odotellessa on aika suunnata sisustusajatuksia jo keväisiin suunnitelmiin, tänään katselin innoissani uusia verhoja nettikaupoista.... Mutta... vielä ollaan hetkinen joulussa ja tässäpä vielä Mustikkamäen joulua 2012.    

Sekä myös keittiöstä muutamia kuvia. Keittiön katossa on vielä tuo hassu lamppuviritelmäni, koska vanhin tyttäreni vei mennessään entisen kattovalaisimen kun vaihtoi kotia ja sen tilalle tilaamani lamppu ei ole vielä tullut.
 Ompelin valkoisesta lakanakankaasta rimpsullisen hupun vanhan varjostinkehikon päälle, on se aika hassu...  
mutta on "asiansa ajanut" ja toivottavasti ensi viikolla kotiutuu se uusi peltilamppu.


Mukavaaa loppuviikkoa,

  tiina. 


maanantai 24. joulukuuta 2012

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joko joulu tulla saa...

Kyllä. Jouluviikkoa elellään ja jouluiset hommat alkavat olla ihan mallillaan. Piparitalo pitää tänään paistaa ja leipomuksia olen perinteiseti tehnyt vasta päivää/kahta ennen joulua. No tosin pikkuleivät sekä kahvikakun voisin tehdä tänään ja huomenna. En yleensä hirveästi höösää jouluisia leivonnaisia etukäteen vaan ne tulevat kuin luonnostaan kun leivon synttäreille tarjottavia. Koti on siivottu ja alkaa olla puettu jouluiseen asuun, imurin varressa täytyy kyllä varmasti olla vielä monen monta kertaa ennen aattoa. Mutta muuten.... näillä mennään. Ja niin... kuusi haetaan meillä perinteisesti joko 21 tai 22.12, muuta ei sitten tarvitakkaan.


Jouluisin tunnelmin,

tiina.

P.s 
Satuitko kuuntelemaan tänään radiosta Ajantasalla ohjelmaa? Höperoitä ajatuksiani olin siellä myös minä suustani päästelemässä. Hassua!
 

maanantai 17. joulukuuta 2012

Vanhan tuolin fiksailua...

Kävin perjantaina pitkästä aikaa eräässä Osto- ja myyntiliikkeessä. Siellä silmiini sattui tämä musta tuolivanhus ja mukaanhan se oli sitten napattava -kun ei ollut tuoli hinnalla pilattu. Maksoin tuosta kokonaista 15e. Kotona tein sille pientä fiksailua; poistin tuolin istuimesta "kauniin" (!) terran värisen keinonahan ja kiinnitin tilalle niittipyssyllä vanhan H&M:n käsipyyhkeen. Selkänoja kaipasi minusta vielä jotain koristusta ja ruuvailin siihen tuon rustiikkisen kuppivetimen koristeeksi. Olisin halunnut pienen tyyliin sopivan kahva -vetimen... mutta sellaista en nyt tähän hätään löytänyt niin tuo saa nyt kelvata.  Ja...  no... mielestäni siitä tuli ihan hieno, ainakin minua tuolin uusi look miellyttää enemmän kuin se keinonahka -versio.

Mukavaa alkanutta viikkoa, täällä lähdetään "joulupukki -asioille."

 tiina.


 
sunnuntai 16. joulukuuta 2012

3. Adventti...

Oikein hyvää 3. adventtipäivän iltaa kaikille.


 tiina. 

Haaste...

Sain Iloa ja Unelmaa -blogin Empulta kivan haasteen ja se menee näin;

SÄÄNNÖT:
Jouluinen hetki Ystävien-haaste on täysin leikkimielinen, 
vapaaehtoinen sekä voittoa tavoittelematon. 
Tarkoitus on levittää iloista mieltä täällä blogimaailmassa 
sekä muistaa, että jokaisella kirjoittamallasi sanalla 
on merkitystä blogin kirjoittajalle. 
Nautitaan näistä joulua kohti 
vievistä päivistä yhdessä blogiystävien kanssa! 
1. Valokuvaa "Jouluinen hetki Ystävien" ja 
avaa kuvien sisältöä myös sanallisesti. 
Tällainen hetki voi olla vaikkapa
retki talvimaisemassa, 
tai piparkakkujen paistaminen, 
kahvi- tai glögihetki. 
Mitä vain voisi blogiystävän kanssa tehdä. 
Valokuvien määrällä ei ole rajaa. 
2. Kerro myös, keneltä haasteen sait  
(bloggaajan sekä blogin nimi)
sekä haasta haluamasi määrä 
muita bloggaajia levittämään hyvää mieltä. 
Vinkkaa haasteesta haastamissasi blogeissa. 
3. Haaste-postaukseen voit luvallani 
kopioida "Säännöt"-osion yläpuolella olevan kuvan.
Mutta;  
Koska minun ihan ensteks rakkain blogiystäväiseni asuu niin kovin kaukana minusta, ja meillä ei ole juuri nyt mahdollisuutta kuvailla uusia juttuja yhdessä niin pakon sanelemana käytän vanhoja kuvia. 
Ja tässäpä niitä;
Luonnollisesti meidän yhteiset joulu -kuvamme liittyvät joulukirjamme kuvauksiin, joten kuvat on otettu jouluna 2011.
Kirjan kuvat meidän kodin osalta piti saada "purkkiin" muutamassa päivässä ja arvatenkin touhu ja tohina oli aikamoista. Kuvissa tekemäni; Kahden suklaan moussekakku sekä Aamuinen puurokattaus & omppukynttilät.
 
Kuvien kopiointi/pinnaaminen on ehdottomasti kielletty! 
 Do not copy these images!
 Palataan,
   tiina.   lauantai 15. joulukuuta 2012

Pellavaista...

On aika perinteisen jouluisen arvonnan.  Arvonnassa on palkintona kuvassa näkyvä pieni lahjasäkki. Säkki on pellavaa johon olen koneella kirjonut viininpunaisella Merry Christmas -tekstin sekä tuon ornamenttikuvion. Sivuilla on lisäksi koristeena ruudullista nauhaa rusetiksi solmittuna.Tällä kertaa järjestän arvonnan tuolla Fb:n puolella, ja arvontaan voit osallistua täällä.

Mukavaa viikonloppua,

  tiina. 


torstai 13. joulukuuta 2012

Sniif...

Nessupaketille, nenäsuihkeelle sekä kuumelääkkeelle on tällä viikolla totisesti ollut käyttöä. Tämä viikko on siis hyvinkin tehokkasti mennyt sohvalla viltin alla makoillessa. Viime viikolla jo niiskutus osaltani alkoi ja nyt se sitten tulla "tärähti" viimein oikein kunnolla. Ja jaa-a...  voin kyllä sanoa, että olotila oli kuin olisin jyrän alle jäänyt, tuntui joka osaa kropasta kolottavan. Kommentti; "Tiina, näytät sairaalta" ( Ai niinkö? ;) -piti luultavasti paikkaansa kun olo oli kuin valuvalla lapamadolla kun sohvalla yritin istua, ei vain jaksanut. (En nyt tarkalleen osaa kuvailla kyseisen olennon olotilaa, voinen vain kuvitella tuntemukseni olleen jotakuinkin samanmoisia. ;) Tänään oikeastaan ensimmäistä päivää jaksoin enemmän olla jalkeilla, on se vaan kumma miten nopeasti voimat ehtyvät sairastellessa ja liikkeelle lähtö tuntuu tuottavan suurta tuskaa & hikihelmiä otsalle. Mutta.... tänään ei ollut enää lämpöä, siitä olen niin onnellinen ja olen sormet (ja varpaatkin) ristissä, jos... ko tämä tauti nyt alkaisi olla tältäerää "käsitelty." Lämmittelin iloissani glögiä ja hmm... piparikin maistui taas ihan piparilta, makuaistikin siis toimii jälleen.... hieno juttu!


 Mukavaa loppuviikkoa,

Tiina.  
perjantai 7. joulukuuta 2012

Yllätys Italiasta...

Tässä jokin aika sitten sain italialaiselta sisustustoimittajalta Antonella Padularosalta s-postia. (Tästä koti-kuvausjutusta mainitsinkin blogissani ja nyt saan vihdoinkin kertoa sen myös teille.) 
Antonella kyseli kodistamme kuvia Abitare Country -lehteen? No voi hyvänen aika sentään!!!! 
No totta maar. Mielestäni tällaiselle harrastelija-sisustushömpälle ei ole suurempaa kunniaa kuin se, että omat  kuvat julkaistaan sisustuslehdessä, ja vieläpä Abitaressa.
Lehti ilmestyy tammikuussa, sain nettilinkin kautta hieman esimakua tulevasta. 
Muutamia kuvia oli myös jo laitettu Abitaren nettisivuille, sinne pääset

Kielestä en tosin ymmärrä mitään, täytynee etsiä joku joka osaa kertoa lukeeko jutussa suunnilleen niin kuin kirjoitin, mielenkiintoista kun oli kirjoittaa itsestään kotijuttua englanniksi jonka Antonella sitten käänsi italiaksi.
Jänskää... lehteä siis odotellessa.

Oikein mukavaa viikonloppua.
  
   tiina.  


torstai 6. joulukuuta 2012

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

lauantai 1. joulukuuta 2012

Meillä on joulu...

Niin,  meillä alkaa tänään  joulu.
On alkanut jo yli 20 -vuotta. 1.12 annan itselleni "luvan" aivan villiintyä jouluisiin asioihin. Pikkuhiljaa koristeet etsiytyvät paikoilleen ja aloitan joulun odotuksen. Olen aivan, täysin ja uskomaton jouluhöperö. 
Tämä on mielestäni vuoden parasta aikaa; istua hämärässä kynttilänvalossa, takkatulen loimussa pehmoisen viltin alla villasukissa ja lueskella ihania joululehtiä lämpöisen glögin & pipareiden kera.
Niin... 
olen aivan jouluihminen, se ei varmaan ole jäänyt epäselväksi.

Hieman jo jouluista tunnelmaa vaan ei edelleenkään sitä punaista.... vai sanoisinkos, että ei vielä sitä punaista.
(Paitsi ovea vasten istua nököttävä Pirkko, mutta häntä ei lasketa. ;)
Hmm.... 
mene ja tiedä, kohtahan se nähdään kuinka tänä vuonna käy. (?)

Mukavaa lauantaita,
  
   tiina